O nama

cropped-Ferijalni_savez_Priokuplje.jpg

Na uzvišenju jedne od najprostranijih plaža južnog jadrana Buljarica, nalazi se od 1974. godine dečije letovalište “Toplica” Buljarica Ferijalnog saveza Prokuplje. Odmaralište je smešteno je u podnožju stenovite Petrove gore u bujnoj listopadnoj i mirnoj borovoj šumi.

Uvala Buljarica proteže se od rta Resovo brdo do Dubovice i predstavlja najveću plažu Budvanske rivijere.

Buljarica se nalazi na udaljenosti 1 km od Petrovca u pravcu Bara, duga je 2.250 m, šljunkovitog je sastava. U zaleđu plaže se nalazi više auto-kampova i odmarališta.

Buljarica je poznato dečje letovalište na Crnogorskom primorju. Pored raskošne prirode, najveće bogatstvo Petrovačke rivijere čini buljarička plaža sa sitnim i krupnim peskom; plavetnilo čistog i bistrog mora; maslinjaci i ostala bujna mediteranska klima.

Upravo ovde vladaju retko povoljni uslovi koji su odraz geografskog položaja mesta. Sezona sunčanja i kupanja traje od početka aprila do kraja oktobra.

buljarica3

Smeštaj gostiju je u sobama u zgradi, bungalovima, drvenim kućicama i auto-prikolicama. Gostima su na raspolaganju: dvokrevetni, trokrevetni i četvorokrevetni objekti.

Na raspolaganju su i dva zajednička sanitarna čvora i posebna kupatila sa toplom i hladnom vodom. U letovalištu se nalazi bife, letnja bašta, TV sala, kiosk za prodaju štampe, sladoleda, kao i specijalno spremanje sendviča i palačinki.

Letovalište ima svoju ambulantu u kojoj stručno-medicinsko osoblje pruža pomoć gostima kampa.

Ljubiteljima sporta na raspolaganju su tereni za mali fudbal, odbojku, košarku, šahovske table, kao i aparati za video igre.

Uz stručni nadzor profesora fizičke kulture organizuju se turniri u svim navedenim sportovima kao i svakodnevna obuka neplivača i škola plivanja.

Organizuju se izleti autobusom, kombijem i brodom u sva mesta crnogorskog primorja, kao i obilazak Cetinja, Njegoševog mauzoleja i manastira Ostrog.

U večernjim časovima kulturno-zabavni život obogaćen je igrankama, izborom za “Miss kampa”, najbolju masku, takmičenja “Pokaži šta znaš”, “Igre bez granica” i razne druge animacije primerene uzrastu dece u organizaciji kreativnih animatora.

buljarica2

Svake godine organizuje se dečja likovna kolonija “Sunce”.

Na recepciji letovališta postoji halo govornica.

Gostima odmarališta na raspolaganju je besplatan wifi internet.

Ishrana gostiju je u restoranu na principu samoposluživanja.

Cena kompletnog aranžmana je fiksna i garantovana, a plaćanje u ratama.

Posebne pogodnosti za grupe, školsku decu i penzionere.

buljarica0